top of page

SUMMER CAMPS 2024

΄Ενα μοναδικό Καλοκαίρι ξεκινάει στην "Robotic & Science Academy"!!!
7 μοναδικές θεματικές εβδομάδες περιμένουν τους μικρούς μας φίλους να διασκεδάσουν μαθαίνοντας.
Κάθε εβδομάδα και ένα νέο θέμα για μελέτη, κατασκευές, πειραματισμούς, ρομποτική και νέες τεχνολογίες.

                                Το camp απευθύνεται σε παιδιά Γ΄ Δημοτικού έως και Α΄ Γυμνασίου. 

 

Τα παιδιά, θα γνωρίσουν ένα κόσμο υψηλής τεχνολογίας ο οποίος συνδυάζει  Ρομποτική, Μηχανική, Τεχνητή Νοημοσύνη, VR,  Προγραμματισμό, Δημιουργία Ταινιών, Παιχνιδιών και Comics, 3D Design & Printing,  Drones και πολλές ρομποτικές εφαρμογές.

ΘΕΜΑΤΙΚΕΣ ΕΒΔΟΜΑΔΕΣ

Dinosaur's World
1/7
έως 5/7

Τι είναι οι Δεινόσαυροι; Γιατί δεν υπάρχουν σήμερα; Έχει δει ποτέ ο άνθρωπος Δεινόσαυρους; Πως ξέρουμε ότι υπήρξαν;

Σε αυτή την εβδομάδα τα παιδιά θα γνωρίσουν τα είδη των δεινοσαύρων, πότε έζησαν και γιατί εξαφανίστηκαν. Θα μάθουν για τις περιόδους του προϊστορικού κόσμου και την ιστορία των παλαιοντολογικών ανακαλύψεων.  Θα γνωρίσουν για την τροφική αλυσίδα εκείνων των χρόνων και πως εξελίχθηκε το είδος των δεινοσαύρων έως την εξαφάνιση τους.     

Θα γνωρίσουν την επιστήμη της Παλαιοντολογίας.

Θα μάθουν πώς να κατασκευάζουν βιομορφικά  ρομπότ με μηχανισμό κίνησης, να μετατρέπουν την περιστροφική κίνηση σε κίνηση μετατόπισης, να αυξάνουν τη δύναμη με μοχλούς, να κατασκευάζουν μηχανισμούς μετάδοσης κίνησης και ζωνών, να εργάζονται με αισθητήρες και, φυσικά, να αναβιώσουν τα ρομπότ τους χρησιμοποιώντας την δύναμη του προγραμματισμού.

DINOSAURS WORLD CAMP.jpg
SPACE CHALLENGE CAMP.jpg

Space Challenge
8/7
έως 12/7

Τι είναι πλανήτης και τι άστρο; Υπάρχουν εξωγήϊνοι; Πως ο άνθρωπος πήγε στην σελήνη; Θα κατοικήσουμε ποτέ σε άλλο πλανήτη; Γιατί δεν το έχουμε κάνει ήδη; 

Σε αυτό το πρόγραμμα τα παιδιά θα μελετήσουν το διάστημα, το σύμπαν και τους πλανήτες. Θα γίνουν για λίγο μηχανικοί αεροδιαστημικής και θα ασχοληθούν με την κατασκευή διαστημοπλοίων και εξερευνητικών μηχανών.

Θα ανακαλύψουν διαφορετικούς κόσμους και θα "επισκεφθούν" διάφορους πλανήτες. Θα μάθουν για την ζωή των αστροναυτών, την εκπαίδευση τους και τις διασημότερες αποστολές στο διάστημα.

Θα κατασκευάσουν εξερευνητικά οχήματα και διαστημόπλοια και θα στήσουν μια ενεργειακά αυτόνομη πόλη στον πλανήτη Άρη.

Competition Robots
15/7
έως 19/7

Διαγωνισμοί ρομποτικής...... ενθουσιάζουν μικρούς και μεγάλους...

Ποιες κατηγορίες διαγωνισμών υπάρχουν; 

Πως σχεδιάζουμε ένα διαγωνιστικό ρομπότ; Ποιες είναι οι προδιαγραφές  για να κατασκευάσουμε επιτυχημένα ρομπότ τα οποία να μπορούν να ανταπεξέλθουν στις απαιτήσεις διαγωνισμών με ακολουθία γραμμής, λαβύρινθους, εμπόδια, βουνά,, μετακίνηση αντικειμένων και άλλες προκλήσεις;

Αυτή την εβδομάδα τα παιδιά θα ασχοληθούν με ρομποτικούς διαγωνισμούς κατασκευάζοντας και προγραμματίζοντας ρομπότ τα οποία πρέπει να ανταποκριθούν σε μια σειρά προκλήσεων. 

Οι διαγωνισμοί έχουν την τιμητική τους και φυσικά η μηχανική και ο προγραμματισμός.

Ποιοι θα είναι οι μεγάλοι νικητές της εβδομάδας σε κάθε διαγωνιστική κατηγορία;

COMPETITION ROBOTS.jpg
ROBOTIC FACTORY CAM[P.jpg

Robot Factory
22/7
έως 26/7

Η Βιομηχανική Ρομποτική είναι ένας κλάδος της Ρομποτικής που ασχολείται με τις εφαρμογές των ρομπότ στην βιομηχανία και έχει εξελιχθεί πολύ από την δημιουργία του, έχοντας διεισδύσει σε όλους σχεδόν τους βιομηχανικούς τομείς. Για τον λόγο αυτό, έχει διαχωριστεί αρκετά από τον κλάδο της Ρομποτικής και είναι πλέον ένας σχετικά ανεξάρτητος επιστημονικός κλάδος. Υπάρχουν πολλές εταιρίες των οποίων το αντικείμενο είναι αποκλειστικά η ανάπτυξη βιομηχανικών ρομπότ, καθώς και οργανισμοί οι οποίοι έχουν ως αντικείμενο τους την μελέτη και εξέλιξη των βιομηχανικών ρομπότ.

Αυτή την εβδομάδα τα παιδιά μαθαίνουν για τα ρομπότ που χρησιμοποιούνται στα εργοστάσια. Ρομποτικοί βραχίονες, ρομπότ κλαρκ, ρομπότ διαλογής και πολλά άλλα απομυθοποιούνται μέσα από τις ρομποτικές κατασκευές που τα παιδιά θα δημιουργήσουν, φτιάχνοντας το δικό τους ρομποτικό εργοστάσιο.

Pyramids Secrets
29/7
έως 2/8

Οι πυραμίδες της Αιγύπτου αποτελούν το μεγαλύτερο μυστήριο στην Ιστορία της ανθρωπότητας. Ένα αναπάντητο ερώτημα, είναι το ποιος τις έφτιαξε και πώς φτιάχτηκαν. Μήπως όμως τις έφτιαξαν εξωγήινοι;

Τα παιδιά σε αυτή την εβδομάδα θα γνωρίσουν την ιστορία της Αιγύπτου και τους διάσημους βασιλιάδες και βασίλισσες.

Θα μάθουν για τα μυστικά των πυραμίδων, τις μούμιες την Σφίγγα, την πυραμίδα της Γκίζας, του Χέοπα και γενικότερα για τον Αιγυπτιακό πολιτισμό.

Θα κατασκευάσουν την δική τους Πυραμίδα και μοναδικούς μηχανισμούς για να αναπαραστήσουν καταπακτές, κρύπτες, μηχανισμούς, λαβύρινθους κ.α. μελετώντας έτσι κάθε πτυχή της μηχανικής και του προγραμματισμού.

PYRAMIDS SECRETS CAMP.jpg
LOST ATLANTIS.jpg

Lost Atlantis
19/8 
έως 23/8

"Ήταν ένα νησί που βρισκόταν πέρα από τα στενά που ονομάζετε Ηράκλειες Στήλες και ήταν μεγαλύτερο από τη Λιβύη και τη Μικρά Ασία μαζί. Σε αυτό λοιπόν το νησί, την Ατλαντίδα, υπήρχε ένα βασίλειο με τεράστια δύναμη, που εξουσίασε όλη εκείνη την περιοχή, πολλά άλλα νησιά και τμήματα της ηπείρου. Όμως έγιναν μεγάλοι σεισμοί και πλημμύρες και, μέσα σ' ένα φοβερό μερόνυχτο, το νησί της Ατλαντίδας το κατάπιε η θάλασσα κι εξαφανίστηκε".       Πλάτωνας.

Μύθος ή Αλήθεια;

Ήταν η Ατλαντίδα μια πόλη με αρχαία τεχνολογία; 

Τα παιδιά σε αυτό το πρόγραμμα θα γνωρίσουν την ιστορία της χαμένης Ατλαντίδας  μέσα από την έρευνα σε αρχαία κείμενα και μύθους του Πλάτωνα και του Αριστοτέλη.  Θα προσπαθήσουν μέσα από φωτογραφίες να φανταστούν το μυθικό νησί και να το αναπαραστήσουν με ρομποτικό  δομικό υλικό.

Φυσικά θα δώσουν ζωή στη δική τους Ατλαντίδα με την βοήθεια του Προγραμματισμού.

Robotic Sports
26/8 
έως 30/8

Ρομποτικοί Ολυμπιακοί Αγώνες...

Πότε έγιναν πρώτη φορά; Ποιος εμπνεύστηκε αυτή την μεγάλη γιορτή του Αθλητισμού; 

Αυτή την εβδομάδα γνωρίζουμε τα Ολυμπιακά και Παραολυμπιακά Αθλήματα.

Μαθαίνουμε την ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων και την εξέλιξη τους.

Τα παιδιά δημιουργούν ρομπότ Αθλητές για να διαγωνιστούν σε ρομποτικά Αθλήματα όπως  πένταθλο, σφαιροβολία, τοξοβολία, σκοποβολή, αγώνες πάλης, δρόμου και πολλά άλλα.

Ποιος θα κατασκευάσει το καλύτερο ρομπότ αθλητή; 

Ποιος θα είναι ο νικητής στο κάθε αγώνισμα;

Ποιος θα κερδίσει το πολυπόθητο μετάλλιο;

Μια εβδομάδα γεμάτη αγώνες στα πλαίσια της ευγενούς άμιλλας και του συναγωνισμού.

SPORTS CAMP.jpg

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:

Ενδεικτικό Ημερήσιο Πρόγραμμα

08:00 - 09:00: Προσέλευση
09:00 - 10:30: Α΄ Δραστηριότητα
10:30 - 11:00: Διάλειμμα - Κολατσιό (κρατάει το παιδί)
11:00 - 12:30: Β΄ Δραστηριότητα / Λήξη πρωινού προγράμματος
12:30 - 13:00: Διάλειμμα -  Μεσημεριανό Φαγητό (εάν κρατάει το παιδί)
13:00 - 14:30: Γ΄ Δραστηριότητα
14:30 – 15:30: Ελεύθερη απασχόληση - Σταδιακή Αποχώρηση

Φαγητό

 • Οι συμμετέχοντες μπορούν να έχουν μαζί τους κολατσιό και μεσημεριανό φαγητό ή κάποιο χυμό που δεν θα χρειάζεται ψυγείο ή ζέσταμα.

 • Η κατανάλωση φαγητού και χυμών επιτρέπεται μόνο κατά τη διάρκεια του Διαλείμματος.

 • Συνιστούμε στους συμμετέχοντες να έχουν μαζί τους ένα παγούρι για νερό που θα γεμίζουν από τον χώρο μας.

Κόστος εβδομάδας 65 ευρώ

Δίδακτρα 

 • Για την κατοχύρωση της θέσης θα πρέπει να προ πληρωθεί το 100 % των διδάκτρων της εβδομάδας και να έχει συμπληρωθεί η φόρμα συμμετοχής του παιδιού.

 • Τα αδέλφια έχουν έκπτωση μετά από συνεννόηση με την Ακαδημία μας.

 • Για να εγγράψετε παραπάνω από 2 παιδιά στο πρόγραμμα θα πρέπει να συμπληρώσετε χωριστή φόρμα συμμετοχής για κάθε παιδί.

 • Για να ισχύσει η έκπτωση στα αδέλφια θα πρέπει να προ πληρωθεί το σύνολο των διδάκτρων της εβδομάδας και για τα δύο παιδιά.

 • Σε περίπτωση αποχώρησης από το πρόγραμμα  τα δίδακτρα δεν επιστρέφονται.

 • Σε περίπτωση μη παρακολούθησης της εβδομάδας που έχει πληρωθεί, μπορεί να μεταφερθεί η πληρωμή σε άλλη εβδομάδα.

 • Εάν το παιδί σας παρακολουθήσει παραπάνω από 1 εβδομάδα, η θέση θεωρείτε κατοχυρωμένη μόνο με την προ πληρωμή του συνόλου του κόστους για τις εβδομάδες που θα επιλέξετε.

 • Δεν γίνεται προ κράτηση θέσης εάν αυτή δεν προ πληρωθεί.

Τρόποι Πληρωμής

 • Πληρωμή στο γραφείο της σχολής με μετρητά. Λαμβάνεται την απόδειξη σας η οποία είναι και η απόδειξη κατοχύρωσης θέσης.

 • Πληρωμή με κάρτα πατώντας το κουμπί παρακάτω. Παρακαλούμε σε αυτήν την επιλογή αναγράψτε το όνομα του παιδιού ακριβώς όπως το συμπληρώσατε στην φόρμα συμμετοχής. Μπορείτε επίσης να μας στείλετε το αποδεικτικό στο email: rsa.edu.gr@gmail.com.  Σας στέλνουμε την απόδειξη σας ηλεκτρονικά στο email που θα μας δηλώσετε.

bottom of page